Φωτισμός Led

Ταινίες led 230V 5050/60, neon flex & Round neon flex UNIVERSE – Τρόπος σύνδεσης

Στο παρακάτω άρθρο αναλύεται ο τρόπος σύνδεσης ταινιών led 230V 5050-60, neon flex & Round neon flex.

Οι ταινίες led UNIVERSE κατασκευάζονται σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Για την ασφαλέστερη χρήση του προϊόντος ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες. Το προϊόν πρέπει να τοποθετείται & να συνδέεται ΜΟΝΟ από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Οι φωτογραφίες παρακάτω απεικονίζουν την ταινία 5050 230V. Ισχύουν ακριβώς τα ίδια βήματα και για τις ταινίες neon flex & Round neon flex.

 

Βήμα 1.

Κόβουμε την ταινία ανά μέτρο με φαλτσέτα ακριβώς πάνω χαρακτηριστικό κενό με την ένδειξη “ΨΑΛΙΔΙ”.

ταινία led 230V σημείο κοπής

 

Βήμα 2.

Τοποθετούμε τις δύο ακίδες στην τομή της ταινίας στο σημείο που βρίσκονται οι δύο αγωγοί της, & τις σπρώχνουμε μέχρι να τερματίσουν.

ταινία led 230v συνδεσμολογία

 

Βήμα 3.

Τυλίγουμε με μονωτική ταινία, τις ακίδες με την ταινία LED, ώστε να μην μπορούν να απομακρυνθούν εύκολα από την ταινία LED.

 

Βήμα 4.

Περνάμε την ταινία LED μέσα στο διάφανο θερμοσυστελλόμενο σωλήνα. Τοποθετούμε την ταινία LED με την ελεύθερη πλευρά των ακίδων μέσα στην υποδοχή του ειδικού driver & την σπρώχνουμε μέχρι να τερματίσει. Καλύπτουμε την σύνδεση με το θερμοσυστελλόμενο σωλήνα. Σε αυτό το σημείο, (μόνο για την ταινία led 230V 5050) τοποθετούμε το φις του driver στην πρίζα. Σε περίπτωση που δεν ανάψει η ταινία led βγάζουμε την υποδοχή του driver και την τοποθετούμε πάλι στις ακίδες αντίστροφα αυτή τη φορά. Στη συνέχεια ξαναδοκιμάζουμε στην πρίζα.

 

Βήμα 5.

Τυλίγουμε προσεκτικά με μονωτική ταινία, την άλλη πλευρά της ταινίας LED ώστε να καλυφθεί καλά και το σημείο τομής. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την τερματική τάπα και περνάμε το διάφανο θερμοσυστελλόμενο σωλήνα.

 

Βήμα 6.

Συρρικνώνουμε το θερμοσυστελλόμενο σωλήνα – με το ειδικό εργαλείο – και στα δύο άκρα της ταινίας led.

Η διαδικασία σύνδεσης της ταινίας led 230V έχει ολοκληρωθεί. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα φωτεινά σχέδια!

Προϊόντα με την εγγύηση ποιότητας Universe.